Welkom op de website van Praisekoor Menorah!

Praisekoor Menorah is op 22 september 1994 opgericht op initiatief van Janneke Bremmer. Janneke wilde graag zingen bij een Christelijk koor, maar datgene wat zij wilde zingen, namelijk vlotte nummers, praise- en opwekkingsliederen, vond ze alleen bij koren voor jongeren. Daarom kwam het plan om een eigen koor op te richten, een praise- en opwekkingskoor voor mensen vanaf ongeveer 25 jaar. De thuisbasis werd gevonden in kerkgebouw Het Visnet in Harderwijk, waar nog steeds iedere donderdagavond geoefend wordt. Het koor bestond bij aanvang uit 26 leden. Inmiddels heeft Menorah circa 60 enthousiaste zangers en zangeressen!

groepsfoto S.jpg

 

Het koor kreeg de naam “Menorah”, de joodse kandelaar met de zeven armen: 'Het licht voor het aangezicht van de Heer'. Het symbool om met zingende en lichtende overtuiging Gods woord uit te stralen naar elkaar en naar de mensen om ons heen. Menorah zingt meerstemmig Engels- en Nederlandstalige praiseliederen. Wij doen dit ter ere van God. Door te zingen willen we uiting geven aan ons geloof en willen we anderen bij Hem betrekken. Bovendien hechten wij aan saamhorigheid. We streven naar een hechte band, waarbij we samen plezier kunnen maken en waarbij we elkaar tot steun kunnen zijn. 

Vanaf de oprichting in 1994 wordt het koor gedirigeerd door Johan de Jong. Pianist Jan van Vulpen en dwarsfluitiste Mathilde van den Beukel zorgen voor de muzikale begeleiding. Menorah zingt tijdens kerkdiensten en praiseavonden, verzorgt optredens in zorginstellingen en organiseert ook eigen optredens en concerten. Kijk voor de komende optredens op de agenda.

Wij hopen je te mogen ontmoeten tijdens één van onze optredens of kom gerust eens kijken en luisteren op één van onze oefenavonden, iedere donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in Het Visnet, Frankenskamp 2, Harderwijk.

 

Flyer jubileumconcert

 

Jubileumconcert:

In september 2019 bestond Menorah 25 jaar. 
Om dat te vieren maakte zij een koorreis naar België, 
met optredens in Brugge, Gent een Ieper. Maar er werd ook 
een jubileumconcert gegeven in 'eigen land'. 
Op 7 maart 2020 maakte Menorah een muzikale reis door 
haar bestaan tijdens een avondvullend optreden in de 
Grote Kerk van Harderwijk. Voor een impressie kunt u 
klikken op onderstaande links. 

 

            - Amen / Omdat hij leeft

            - Ik hoor bij U

            - Let the redeemed